Take a chance you never know what might happen



Söndag 26/5

HELVETE vad trött jag är idag!! kan knappt hålla ögonen öppna..
Dansade till 2 inatt på älskade Appis och somnade väl 3, upp 7 för jobb till 11 och sedan direkt till Mo för att kolla läget! Har röjt undan och dammtorkat så man kan vara där lite i sommar :D älskade Mo <3 ska verkligen försöka hitta tid till det i sommar, vet inte om jag var där en gång i somras :O
Finns så mycket jag vill göra där.. Måla dörrar och en byrå. Bygga ny trapp till ytterdörren. Köpa nya gardiner och sätta nytt tyg på soffan.. Får skriva en prio lista så kanske man kan checka av något i sommar iallafall!! :)

Gick även upp i skogen för att titta till granen jag och farfar planterade för 10-15 år sedan, och den stod kvar! :D

Hänger hos bästa Mamma nu!
Jag och Jonas stannade vid en äng och plockade lite blommor, haha mysit !! <3 nåja inte norra Europas vackraste bukett men mycket kärlek ;) tror vi plockade alla som fanns, lite tidigt än att plocka ängsblommor ^^


If you are lucky enough to find a way of life you love, you have to find the coruage to live it.


Italien dag 9 - Rom

Sista dagen här i Italien började med att besöka Vatikanstaten, och GIVETVIS var kyrkan stängd just idag pga något pilgrims tjoffs så kom inte upp på höjden och fick se utsikten.. Det vi ville mest.. Lite som kompensation fick vi iallafall SE självaste Påven!! På håll, givetvis, folk var helt tokiga och trängdes..

Sedan drog jag och Jonas till "änglarnas slott" för att resten av gänget skulle till Colosseum igen. Där fick vi lite utsikt över Rom, så nöjd blev jag allt iallafall! Sedan drog vi på första shoppingrundan! Första pengen spenderat på annat än mat och boende. Var på MAC och fixade mig en palett till ögonskuggor och en palett till blush som ska fyllas. Köpte även lite andra grejer men allt det visar jag i ett enskilt inlägg då jag kommer hem!
Överlycklig att jag hittade denna MAC butik eftersom de hade PRO sortimentet = paletterna. Går ej att få tag i Sverige, varken i butik eller på svensk hemsida. Möjligtvis tradera, men föredrar att veta vad jag köper.
Till lunch blev det italiensk lasagne, super smarrigt! Proscutto e melone till förrätt såklart ;)

Drog förbi spanska trappan samt trevi fontänen, häftigt! Dock var spanska trappan lite av en besvikelse, vad är grejen?
Det var jag, Jonas, Pappa och Wille som var ute på en kvällsprommis och skulle gå till en butik och köpa vin att ta med.
Tänkte slå till på Amarone för en gång skull så blev två stycken olika, spännande att smaka sen!! Dock får jag vänta till något speciellt tillfälle, mest troligt, för den pengen.. Dyraste Amaronen gick på 430 euro!!!!! HAHAH vah?! 4000kr? Måste var god alltså.. Blev dock inte den utan den näst dyraste, hoppas den smakar med!
Efter att vi handlat för ca 2000kr hos dessa så blev killen i kassan såklart tjenis med Jonas och började snacka deras passion för whisky, och fram drar han denna flaska från 1974!! Alltså helt galet, vad händer tänkte jag och Jonke ^^ måste vara kultstämplad, tametusan..

Det fick avsluta denna fantastiska resa!!
Detta land är helt otroligt!
Kommer antagligen sakna maten mest ^^
Imorgon dra vi hem igen, puss på det!


Italien dag 8 - Rom

Lämna denna underbara vy kändes ju sådär! Men Rom är inte illa det heller!
Bor på ett superfräsch rum mitt i smeten. Kom fram rätt sent så blev en god lunch/middag med proscutto e melone till förrätt och en Carbonara till varmrätt.
Efter det så drog vi en prommis för att utforska lite. Vatikanen kör vi imorgon!

Riktigt häftigt att se alla dessa gamla ruiner från långt före Kristus!! Hur är det möjligt liksom? På den tiden, utan dagens teknik..
Colosseum var som väntat otroligt att se.. Dock stängt!! Så alternativet kör vi det också imorgon MEN kön lär vara utöver mitt tålamod :P men känner att det är tillräckligt att se utvändigt bara det att det finns catacomber i källaren som hade varit något. Får se hur mycket tid vi har imorgon helt enkelt.
Efter colosseum så började det mörkna. Jag och hjärtat tog en SKINK och ost bricka och varsitt glas rött, ett om dagen enligt planen ;)
Nu ligger vi i sängen och känner värken brusa genom fötterna, galet mycket promenad denna resa! Det är bra! Och inga skavsår ÄN, fick lite ont ikväll så får se..

Bara en dag kvar nu!! :O Känner inte att jag behöver lämna detta land än faktiskt.. På återseende helt klart!


Don't let yesterday take up too much of today


Italien dag 7 - Pisa & Castiglioncello

Igår styrde vi kosan mot Pisa för att kolla in det omtalade lutande tornet. Har man varit runt så mycket kan man väl inte missa den synen?
Dock stannar Kristina och Elliott en dag till i Milano och möter upp oss i Rom.
Än en gång åkte vi bland bergen i Toscana, så himla vackert!!!
Pisa blev en snabbis. Se det där fina området och sedan dra vidare. Man fick inte gå upp om man var under 8 år så kändes inte så roligt utan Wille.
Sedan bar det av igen, hade helt random bokat ett hotell i bilen som skulle ligga halvvägs till rom, så det inte skulle bli så långt dagen efter. Och chocken då det visar sig att vi bor såhär?! Haha så värt.. Första riktiga semesterdagen. Spatsera på klipporna och längs stranden. Köpte godaste vattenmelonen och till middag blev det riktig skaldjursrisotto med olika slags musslor, räkor, bläckfisk osv.. Super mumsigt!! Från rummet kunde man även se ön Elbe där tydligen självaste Napoleon satt fängslad och sedan dog..
På bilden längst ner till vänster i collaget är där vi bodde, uppe på Klippan i det rosa/vita höga hotellet!

Osammanhängande inlägg men sitter i bilen och mår fett illa nu!! Haha.. Vi är iallafall påväg till sista destinationen på resan, huvudstaden Rom!!


Italien dag 6 - Milano

Dagen i Milano började med att jag och Jonas drog till San Siro med bussen för att få tag på biljetter till Milan - Roma, och vi fick tag i två!! YEEEY!! Och riktigt sköna platser med :)
Efter det kände jag världens lugn (med tanke på att jag kämpat med detta i flera dagar nu..) och rätt klar med Milano, haha! Resten är bara + liksom ^^

Vi tog en pizza och mötte sedan upp resten av gänget vid Domen för att bestiga. Uppe på toppen var utsikten, som väntat, helt otrolig!

Vi tog sedan en liten sväng bland de lyxiga butikerna i den häftiga "ute gallerian" och till Jonas lycka fann vi även en Mercedes Benz butik där inne! Haha..

Klockan sprang iväg och det var dags för oss två att ta oss tillbaka till hotellet, duscha och sedan ta sig ut till San Siro.
Då vi gick upp för trappen och hela arenan uppenbarar sig, sjukt mäktig känsla!! Höra Milan-klacken sjunga sina pepp sånger.. Riktigt häftig känsla!!!
Att vi också satt bredvid världens mest fotbollsintresserade italienare !! Haha.. Han hade minsan något att säga om VARJE situation, haha.. Ställde sig up varannan minut och gestikulera och skrek "Bastardo!!" Haha.. Förstärkte nog upplevelsen lite ;)
Dock blev det en 0-0 match.. Men gör absolut Inge för var en mycket händelserik match ändå, 2 röda kort samt att de fick avbryta matchen för stackars Milan-spelaren Balotelli råkade ut för rasistiska "ap-ljud" från Roma supportrarna.. Idioter..
Har ett nytt favvo lag nu då, samt spelare! AC Milan och El Shaarawy ;)

Nu vill jag se en PL och La Liga match med ju!!


Italien dag 5 - Florens

Upp tidig imorse för att käka frukost och dra vidare. Florens var nästa stopp, inte alls speciellt lång resa, framme på 2 timmar typ. Skönt! Och så vackert att åka genom Toscana!!! Här skulle man haft hus ;)

Denna staden är fantastiskt mysig! Typiskt att vi bara har ett dygn här, blir helt klart en weekend en annan gång!
Vädret har varit underbart med så det har väl gjort sitt ^^ gårdagen var tyvärr grå..
Vi bor mitt i smeten så det är nära till allt att se och shoppa, förvånandsvärt bra shopping här! Dock inte shoppat något, men en weekend skulle göra sitt ;)
Åt en supergod tortelini till lunch med massor av parmesan samt ett glas rött. Sedan drog vi och såg Domen, riktigt mäktig byggnad, kyrkor och katedraler brukar inte impa på mig, men denna fick jag allt vika mig för!
Dock fick inte jag komma in för jag hade för korta shorts.. Aja, glass får man iallafall äta med mina shorts! Så det gjorde jag istället ;) pappa och Jonas fick inte heller för de hade shorts så jag var ju inte ensam :P dock fick Wille trots shorts, förstår inte riktigt logiken..

Efter denna syn gick vi till ett Leonaro Da Vinci museum, de hade byggt efter hans ritningar, häftigt att se. Att han var så före sin tid. Det var ju trots allt på 1500-talet!

Sedan snubblade vi faktiskt in på ett Gucci museum! Så häftigt att se alla gamla väskor/skor/eveningwear!! Dock fick man inte ta bilder där inne..

Man kan strosa hur länge som helst här! Så himla vacker stad!!
Jag och Jonas avslutade på bästa möjliga sätt. Han och jag på en uteservering. Gatumusikant som spelar hallelujah/your song/mad world/gudfadern. Solen skiner och vi tar oss varsitt glas rött och ost & skink plankor, bästa kvällen! Bara mysa :)

Imorgon drar vi vidare till Milano. Har letat biljetter till San Siro, Milan-Roma. Verkar dock helt jävla omöjligt!!! Hoppas innerligt, vill verkligen se en match på San Siro då jag liks är här!!!! Men har jag inte lyckats hittills..

Jaja! Hörs imorgon ;)


Italien dag 4 - Bologna

Dag fyra spenderades i Bologna där vi först drog in till stan och gick upp ca 500 trappsteg i ett lutande torn, Asinelli. Ingen hiss, ingen nödutgång och gjord på 1200 talet.. Och lutande, som sagt!! Och min höjdskräck som har eskalerat något så fruktansvärt de senaste åren. Det var såklart min idé "Gud vad skoj!!" en fjärdedel upp börjar benen vika sig och jag får för mig att tornet svajjar -.- haha bra Sanne! Jag glömmer alltså bort att jag är höjdrädd?

Efter denna upplevelse drog vi en runda i stan och bara njöt. Sedan satte vi oss i bilen och åkte 4 mil för att se Lamorghinis museum. MEN såklart var JUST denna dag deras 50 års jubileum, EN JÄVLA DAG på 50år och vi träffar den? Haha.. Hursom så var det bara öppet för deras köpare (i guess) för vi blev då avvisade ^^
Det var bara att sätta sig i bilen och åka ett par mil till för att komma till Ferrari!
Riktigt fränt, och köra fick man göra med, om man betalade en slant, var så sugen!!! Får bannemig försöka göra det i Sverige någon gång!!
Dock var jag väldigt besviken för Lambo.. Tycker bättre om Lamborghini, så det var jävligt typiskt.. Fick iallafall se bra många på vägarna ^^

Checkade även av Risotto till middag, riktigt smarrigt!!!


Italien dag 3 - Bologna

Gårdagen var mest en resdag. Typiskt att lämna vackra Venedig då man precis börjat lära sog staden!
Vi tog taxibåt till flygplatsen (hade inte sett en bil sedan vi kom till Venedig!) och där hyrde vi en bil som vi ska resa med här i Italien. En 9 sittsig Mercedes, Jonas nöjd iaf ;)
Riktigt tråkigt att sätta sig i en bil den varmaste dagen hittills.. Men det är bara att gilla läget!

Det var inge långt Venedig - Bologna. Vi stannade mitt i och skulle äta lunch. Det konstigaste jag sett, 9.90 euro och då fick man äta VAD man vill och hur mycket man vill? Haha jag klagar inte! Tog massa sushi (ja, jag åt sushi!) och det var fan i snudd med Lime om inte godare, yum!
Väl framme i Bologna åkte vi in till city och tog en glass och strosade runt. På riktigt, glassen är helt otrolig här!!

Sedan slog vi oss ned i en mysig gränd och jag tog ett fat med melon och proscutto samt ett glas rött till det, bästa avslutet!
Eller ja ärligt så tog jag och Jonas ett pass i gymmet nere, bättre än väntat helt klart!! Hade förväntat oss ett löpband och lite hantlar.

Idag ska vi turista i denna stad, stannar två nätter här i Bologna innan vi drar vidare till Florence.


Italien dag 2 - Venedig

Vaknar nu och det är dags att packa ihop för att lämna Venedig. Idag far vi vidare mot Bologna!

Gårdagen var lika fantastiskt som första dagen, minus trötthet så den var väl om möjligt ännu bättre då!

Vi började med en gondoltur, dock fanns det bara plats för 6 och vi var 7.. Så jag och Jonas hoppade över, tänkte att man ser ändå allt så himla bra från alla broar. Istället gick vi in i någon mysig gränd och tog oss ett glas vin och en ost bricka!! Alltså ostarna här är helt otroliga! I synnerhet gorgonzolan!! Och Parmesan!! Mer sånt helt klart..

Efteråt flanerade vi alla runt fina staden, ett tips är att helt klart försöka ta sig utanför turist stråken, bara att gå en gränd ifrån gör att man får gå själv och slippa trängas och det är faktiskt ÄNNU finare där!! Vi hittade ett otroligt mysigt lunchställe (som jag såklart inte har bild på) där vi tog oss varsin pizza till lunch. Första pizzan för min del och jag tog en med 4 ostar, mozzarella, gorgonzola, emmenthaler och parmesan + proscutto skinka, godast någonsin!!!

Nu måste jag packa, som sagt! I Bologna hoppas vi på Ferrari museum och att gå upp de nästan 500 smala trätrappstegen upp i lutande tornet Asinelli (wzzup med alla lutande torn i det här landet?!) för att se utsikten över Bologna.


Italien dag 1 - Venedig

Vaknade nu av satans ont i ryggen, ingen skön säng med andra ord..
Men vad gör det då jag får vakna upp i vackra Venedig?!

Gårdagen spenderades på mat och sightseeing på egen hand. Fantastiskt fin stad!! Haha jag hade ingen aning om att Venedig var en ö?
Från flygplatsen fick vi ta en 50 minuters båttur för att komma till Venedig. Men först klädbyte, jeans och t-shirt går fet bort!! Höll på att smälta bort..
Det var bra med denna båttur för då fick man se Venedig utifrån också, se alla kanaler gå igenom husen, riktigt häftigt att det verkligen är så! Staden är alltså byggd på pålar och sjunker faktiskt för varje dag som går!! 23 cm under 1900-talet!! Läskigt, tur jag varit här innan Venedig är ett minne blott.. Haha nåväl, SÅ fort går det trots allt inte!

Vi fick en solig dag med några moln runtom, men inget som störde solen från att skina på oss minsan!
Det sjuka! Då vi hoppade av båtarna så stöter jag på ett par från Sollefteå!! Haha handlade av mig i helgen inför något bröllop så det här var väl bröllopsresan då. Var tvungen att hejja och lika paff blev de ^^

Det första vi gör är att slå oss ner för att äta glass. Tar första stora torget och beställer lite glass och öl, 7 pers.Då vi får notan, 160 euro !!!! För 6 glasskulor, 3 öl och en toast! HAHAHAHA höll på dö, klart de tar fantasi priser då det finns så korkade som oss som inte frågar priserna ^^ men glassen var god, sinnessjukt god! Haha så då vet vi det, fråga efter priser om de inte står i menyn! ;)

Resten av dagen flanerade vi runt, bor mitt i gamla stan så det är ju fantastiskt fint överallt! Smala mysiga gränder och små broar över kanalerna där gondolerna åker, så mysigt!!! Kanske blir en gondoltur idag, känner inte att jag behöver men Wille lär nog gilla det så då är jag på :)

Druckit gott vin och ätit fantastiskt goda ostar också! Dom kan det där, uppenbarligen!

Rätt trött efter dag ett som ni kan förstå! Men nu är det dag två så får vi se vad vi hittar på! Sista natten i Venedig sedan åker vi till Milano!!


There is a whole world out there


Glossybox April 2013

Månadens Glossybox heter Spring Clean Your Beauty och är inriktad på att uppdatera skönhetsrutinen inför våren.

Trots att det bara är två produkter jag är nöjd med så råkar jag vara supernöjd med de!! :D vilket jag tycker väger upp detta till en bra box med tanke på att de var full size produkter!

MARIA NILA STOCKHOLM - Palette Masque, Luminous Colour (199kr/250ml)

En inpackning som ska återfukta på djupet, minska färgförlust samt skydda mot UV-strålning. Full size.
Gillar denna inpackning skarpt, och gott luktar den! Funderar på att köpa hem schampot också faktiskt!

TANCAN - Bronze Self-Tanning Spray (299kr/250ml)

Brun utan sol spray från svenska Tancan som är utan tillsatser och parfymer. Innehåller Aloe Vera. Provflaska.
Aldrig vågat testa på BUS förut och vette tusan om jag vågar nu heller. Alldeles för rädd för fläckar alltså.. Annars ypperligt tillfälle att testa nu! Skulle även vara en färgad formula så man ser direkt hur resultatet kommer se ut! Får se hur jag gör alltså ;)

FÄRG - Ögonskuggapalett (249kr/9g)

Full size.
En ögonskuggspalett jag blev riktigt förtjust i! Användbara färger med bra pigment och tur för mig som nu ska ut och resa så slipper jag ta med massa singel skuggor!

VICHY - Normaderm Hyaluspot (159kr/15ml)

Provtub.
Effektiv punktbehandling som ska bort finnar på 24 timmar! Eftersom jag sällan råkar ut för finnar så kränger jag denna på Jonas, men det tycker han nog bara är bra (innerst inne..)

BALANCE ME - Super Toning Body Wash (105kr/260ml)

Provflaska.
En toner som ska sätta igång hudcirkulationen för att bevara hudens naturliga oljor.
Ska testas, dock inte speciellt exciting från mitt håll!