torkan i afrika

Ja jag vet, cheesy inlägg kanske. Men jag måste verkligen! Jag tror inte man fattar hur galet allvarligt detta är!
Miljontals barn och vuxna i länderna på Afrikas horn lider allvarlig brist på både mat och vatten då regnet uteblir.

Torkan har lett till allvarlig brist på vatten och mat för barn och deras familjer i Kenya, Somalia och Etiopien. Mer än nio miljoner människor – hälften av dem barn – står inför den värsta livsmedelskrisen någonsin.

Alla djur dör så det finns inget att äta och vatten är svårt att få tag på, det har inte regnat på mer än ett år, ETT ÅR!! Det går inte att föreställa sig..

I vissa områden i norra Kenya är mer än vart fjärde barn undernärt efter att regnet har uteblivit flera regnperioder i rad. Många äter bara en gång per dag.


Vad Rädda Barnen gör

Över hela Kenya, Somalia och Etiopien är miljontals barn hungriga och törstiga. Många är eller håller på att bli undernärda, och vi bedömer att utan hjälp kommer många i de värst drabbade områdena inte att överleva.

Det här gör vi för närvarande på Afrikas horn:

  • Vi distribuerar livsviktigt vatten till områden som drabbats hårt av torkan, och vi förbättrar vattenförsörjningen och saniteten i vårdcentraler och skolor.
  • Vi tillhandahåller dunkar, vattenfilter och vattenreningstabletter för att vattnet ska vara säkert att dricka.
  • Vi behandlar undernärda barn. Den livräddande behandlingen är oftast snabb och enkel - hittills i år har vi behandlat över 8000 undernärda barn på vårt center för matdistribution i Somalia.
  • Vi hjälper familjer att få råd med näringsrik mat genom att dela ut matkuponger som kan användas i lokala mataffärer, och stödjer därmed den lokala marknaden.
  • Genom kontantöverföringar kan vi stödja människor som har förlorat sina inkomster, så att de kan köpa det mest nödvändiga till sina barn.
www.rb.se

Så jag har helt enkelt valt att skänka bort 50kr för att kanske hjälpa lite, för den 50 lappen är garanterat mycket mer värt för dem, än för mig.. Så, gör det ni också!
SMSa HOPP50 (för 50kr) till 72900.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback